Web Analytics Made Easy - Statcounter

نظارت در صداوسیما چه جایگاهی دارد؟ این سؤالی است که هنوز کسی به آن پاسخ نداده، چون کماکان شاهدِ اشتباهاتی هستیم که نمی‌توان نام‌شان را سهوی و از روی غفلت گذاشت؛ روزی پخش تصاویر جودوکار پناهنده در "خندوانه" و روزی پخش صدایِ خواننده فراری از رادیو! - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کنداکتور شبانگاهی رادیو آوا حوالی ساعت 20:20 تا 20:30 نام خواننده‌ای را آورد که قابل تأمل بود؛ آهنگِ "دوست دارم" مانی رهنما با اعلامِ خانم گوینده پخش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر قبل از موضع‌گیری‌ها و رفتارهای نامتعارف خودش و همسرش در ترکیه بود ایرادی نداشت؛ او هم مثل خیلی از خوانندگان دیگر می‌توانست از آنتنِ جمهوری اسلامی بهره ببرد، اما پخشِ این آهنگ در این روزهای جنجال او و همسرش در فضای‌مجازی و زیر سؤال بردن آرمان‌های کشورش به چه معناست؟

همسرش- صبا راد- هم به واسطه حاشیه‌آفرینی‌های این چند وقته بیشتر سر زبان‌ها افتاد؛ او مجری چندان شناخته‌شده‌ای نبود و برنامه "به خانه برمی‌گردیم" هفته‌ای یکی دو روز به او آنتن می‌رسید. راد سال گذشته در جریان سقوط پرواز اکراینی که بعدها پشت پرده‌هایش مشخص شد، اعلام کرد که به دوران فعالیتم در رادیو و تلویزیون پایان می‌دهم. این رفتارهای یک بام و دو هوا در طول این‌ سال‌ها بسیار دیده‌ایم و البته در زوج رهنما و راد به کرّات دیده می‌شود. بارها ثابت شده بسیاری از همین اپوزیسیون‌ها برگشته‌اند و حتی امروز در تبلیغات بازرگانی تلویزیون جولان می‌دهند. بازیگرانی که می‌گفتند ما با تلویزیون کار نمی‌کنیم اما امروز به عنوان بازیگر در تیزرهای تبلیغاتی‌شان حاضرند.

روزی بازیگر نقش "قلقلی" می‌گوید من نیستم و روزی دیگر رهنما و همسرش سر از ترکیه درمی‌آورند و آنجا دلیلِ بسیار قابل‌تأمل و مضحکی می‌آورند که "به خاطر آلودگی هوا و ترافیک ترجیح دادیم از ایران برویم." البته با رسانه‌ای شدن مهاجرت‌شان به خاطر اینکه منافع‌شان در خطر نیفتد در تلاشند موضوع مهاجرت را به سمت دیگری ببرند که کارشان در ایران را از دست ندهند. زیرا تجربه نشان داده خیلی فضای کار هنری برای عمده هنرمندان ما در کشورهای خارجی فراهم نبوده اگر از راهش وارد شوند اما برای برخی از شخصیت‌هایی که اصول و مبانی اعتقادی، انسانی و میهنی و ارزشی‌شان را زیر سؤال می‌برند و وارد این میدان می‌شوند همیشه کار هست! 

فیلم‌های ویدئویی صحبت‌های مانی رهنما و همسرش صبا راد در فضای مجازی به دست بسیاری از هموطنان و احیاناً مدیران صداوسیما هم رسیده، باز این اشتباهات چه معنی می‌دهد؟ حتماً دست‌اندرکاران رادیو آوا خبر ندارند که رسانه‌های خارجی و حتی برخی مجریان معلوم‌الحال ایرانی در رسانه‌های بیگانه هم به رفتارهای غیرمتعارف این زوج، انتقاد کرده‌اند؟! کسانی که نمک می‌خورند و نمکدان می‌شکنند. شهرت و پرورش‌شان را باید مدیون میادینی‌اند که جمهوری اسلامی ایران در اختیارشان قرار داده و یا خانم مجری که سال‌ها در تلویزیون خودنمایی کرد.

آقای خواننده(مانی رهنما) مثل خیلی از هنرمندان گرین‌کارتی دیگر فقط برای کسب درآمد کشور مادری‌شان را انتخاب می‌کنند و پول و سرمایه‌شان را به دست بیگانگان می‌سپارند. حالا با همه این دانسته‌ها و اتفاقات انگار رادیو آوا در جغرافیایی دیگر، سِیر می‌کند؛ چرا که با یک رصدِ کوچک در فضای‌مجازی می‌توانستند در جریان همه‌چیز قرار بگیرند؛ اما از آنجائیکه جایگاه نظارت مدت‌هاست در صداوسیما مشخص نیست و فقط نام ناظر پخش و نظارت بر محتوا و تولید به یدک کشیده می‌شود صدایِ این خواننده از موجِ FM ردیف 93/5 پخش می‌شود!!

قابل تأمل است در روزهایی که مهمانان خاص در برنامه‌های تلویزیونی رفت و آمد می‌کنند؛ حضور جوانِ به اصطلاح نخبه و حاشیه‌های مدلینگ بودن و زن‌پوشی‌اش در خارج از کشور که کماکان مورد انتقاد بسیاری است؛ دوباره باید شاهدِ اشتباه دیگری باشیم که واقعاً چرا جلوی این غفلت‌های هرازچندگاه گرفته نمی‌شود؟ فقط در جریان بازپخش برخی از برنامه‌ها مثل "خندوانه" و "کتاب‌باز" چقدر فقدان نظارت به چشم خورد؛ روزی گفت‌وگوی منتقد فراری از شبکه 4 پخش شد، دو بار در جریان بازپخش‌های متعدد، ماجرای جودوکار پناهنده به میان آمد، پای جوان دانشجوی پزشکی به شبکه‌های سیما باز شد که مدل بودن و حرکت‌های غیرمتعارفش در فضای‌مجازی و زن‌پوشی در خارج از کشور، همه گویای این جمله است تلویزیون از فقدان نظارت و توجه به این حوزه رنج می‌برد. 

البته برخی اعتقاد دارند "نفوذ" در صداوسیما جدی است و باید جلوی نفوذی‌های رسانه‌ملی گرفته شود. چرا که زمانی نظارت در تلویزیون جدی گرفته می‌شد اما امروز از این خبرها نیست. علاوه بر پخشِ صدای "مانی رهنما" در این روزگار، به برخی سیاست‌های موجود در پخشِ آهنگ‌های رادیو آوا هم انتقاداتی وجود دارد که در این مجال نمی‌گنجد و باید در زمان دیگری به آن پرداخت.

فقدان نظارت و این نوع مشکلات، مصادیق بسیاری در شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی دارند و باید هرچه زودتر مدیران صداوسیما بازنگری جدّی داشته باشند؛ به سؤال بسیاری از رسانه‌ها پاسخ دهند که چرا آنقدر با مقوله نظارت رفتار پیش‌پاافتاده‌ای می‌شود؟ آیا "نفوذ" و "نفوذی" در رادیو و تلویزیون وجود دارند؟ این‌ها سؤالات اساسی است که باید مدیران پاسخ‌هایشان را در عملکرد برخی از بخش‌هایشان پیدا کنند. فراموش نکنند که قرار است صداوسیما دانشگاه باشد.

سؤال فاطمه گودرزی از مدیران تلویزیون: چرا قصه‌های ضعیف را تصویب می‌کنید؟/ دوست ندارم به هر قیمتی روی آنتن باشم

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: موسیقی رسانه ملی رادیو موسیقی رسانه ملی رادیو فضای مجازی مانی رهنما رادیو آوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۹۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدرقه صدای خاطره‌انگیز رادیو به خانه ابدی

صبح امروز مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی گوینده و گزارشگر پیشکسوت رادیو در مسجد بلال برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، صبح امروز_یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی گوینده و گزارشگر پیشکسوت رادیو در مسجد بلال برگزار شد؛ در این مراسم پیشکسوتان ورزش و رادیو همچون مریم نشیبا، علیرضا جاویدنیا، حمید استیلی، مهدی تاج، حمیدرضا افتخاری، پیمان یوسفی، مریم جلالی، شروین اسبقیان، مناف هاشمی، عبدالحمید احمدی، حسن طباطبایی، میلاد تقوی و… حضور داشتند.

این مراسم با تلاوت کلام الله مجید آغاز شد و علی بخشی‌زاده معاون صدا در ابتدای این مراسم اظهار کرد: امروز برای اهالی رسانه روز سختی است چون یکی از افراد خوشنام و کاربلد را تشییع می‌کنند.

وی با بیان اینکه مسعود اسکویی مهربان، بی تکلف و بی ریا بود، افزود: او استاد بود و به همه جوانان هر چیزی که از پروتکل‌های ورزشی می‌دانست را یاد می‌داد، او متواضعانه برای کسب اطلاعات جدید مشتاق بود.

معاون صدا اظهار کرد: رسانه یکی از معلمان خود را از دست داد؛ تمام شما را به آیه‌ای از سوره مریم دلالت می‌دهم که به درستی کسانی که پاک عمل کردند و پاک نیت بودند خدا آنها را محبوب قلب‌ها می‌کند؛ اسکویی مصداق این آیه قرآن بود

بخشی‌زاده بیان کرد: او در این سن پرکار بود، ما گاهی از او می‌خواستیم بیشتر به آموزش بپردازد و استراحت کند ولی او عاشق کار خود بود و اهل استراحت نبود.

در ادامه این مراسم شروین اسبقیان معاون توسعه ورزش قهرمانی شروع به سخنرانی کرد و گفت: از سمت خودم، رؤسای محترم کمیته‌های پارالمپیک و المپیک و کیومرث هاشمی وزیر ورزش درگذشت مسعود اسکویی اسطوره صداوسیما را تسلیت می‌گویم.

وی با بیان اینکه او از کسانی بود که به ورزشکاران انگیزه می‌داد، عنوان کرد: در دوره‌های جوانی و نوجوانی با صدای این اسطوره زندگی کردیم، متاسف هستم که دیگر نمی‌توانیم صدای اسکویی را به شکل زنده بشنویم، یاد و خاطره او همیشه در خاطر و قلب جامعه پر افتخار ورزش زنده خواهد ماند.

در بخش دیگری از این مراسم محمدرضا منصوریان مجری پیشکسوت اظهار کرد: من و اسکویی از معدود کسانی بودیم که از تلویزیون به رادیو آمدیم، آن زمان پیمان جبلی نیز تازه به صداوسیما آمده بود.

وی افزود: آن زمانی که من و اسکویی به رادیو آمدیم او گوینده خبر و من تهیه کننده آن بودم؛ اسکویی در وطن پرستی و نظم بی‌نظیر بود، اگر قرار بود آغاز برنامه‌ای ساعت ۸ باشد او ۷/۳۰ در استودیو بود.

این مجری پیشکسوت گفت: در اوج عظمت خیلی‌ها به دنبال اسکویی آمدند تا او را ببرند، اما او یک بار هم جواب آن‌ها را نداد، او می‌گفت من در این آب و خاک به دنیا آمدم و باید در اینجا نیز دفن شوم.

در ادامه این مراسم محمدرضا داورزنی رئیس سابق فدراسیون والیبال اظهار کرد: فکر نمی‌کنم در جامعه ورزش مدیری باشد که به مسعود اسکویی مهربانانه نگاه نکرده باشد یا نگاه این استاد به آن‌ها پدرانه نبوده باشد.

وی با بیان اینکه امیدوارم دیگران نیز از مسعود اسکویی که یک الگو بود عبرت بگیرند، افزود: این استاد فقید هیچ وقت کسی را تخریب نمی‌کرد؛ او الگوی خیلی خوبی برای افرادی که گزارشگر هستند بود و است.

رئیس سابق فدراسیون والیبال خاطرنشان کرد: اسکویی در شادی‌ها و غم کنار ما بود؛ این استاد در شادی مغرور و در شکست ناامید نمی‌شد.

پس از داورزنی محمد جهانی اولین مدیر رادیو ورزش شروع به سخنرانی کرد و گفت: حرف زدن درباره اسکویی سخت است؛ از ۱۳۶۹ که رادیو ورزش راه اندازی شد با او همراه بودم و از همان روزهای نخست جذب ادب این استاد شدم.

وی افزود: با کمک او و چند نفر دیگر توانستیم رادیو ورزش را تأسیس و پایه‌گذاری کنیم.

در ادامه این مراسم فاطمه نجفیان همسر این استاد فقید گفت: مسعود در تمام زندگی و کار خود از هیچ تلاشی برای آموزش و بالا بردن رتبه خود و شاگردانش اهمال کاری نکرد.

وی گفت: او به میزانی رادیو را دوست داشت که با کمترین توان و انرژی پشت میکروفن نشست و شروع سال ۱۴۰۳ را اعلام کرد.

این خبر در حال تکمیل است....

کد خبر 750768

دیگر خبرها

  • ببینید | اقدام خارج از عرف صداوسیما؛ پخش اقامه نماز جماعت به امامت یک زن روی آنتن تلویزیون
  • سریال طنز «بدل» جایگزین «هفت سر اژدها» می‌شود
  • صدای مرحوم مسعود اسکویی را بشنوید
  • رئیس صداوسیما در پشت صحنه برنامه برمودا |‌ تصاویر
  • انعکاس صدای انتخابات در رادیو
  • نقدهای مسعود اسکویی خیلی محترمانه بود/ رادیو ورزش گوش می‌کنم
  • خبر‌هایی از اجرای برنامه های بسیج سازندگی در میامی
  • عمو مسعود باشکوه بدرقه شد
  • بدرقه صدای خاطره‌انگیز رادیو به خانه ابدی
  • خبر‌هایی از بررسی مشکلات روستای چاشم مهدیشهر